Julkisivupesu pitää talon hyvässä kunnossa

Julkaistu: 7 February 2022

Ajan kuluessa rakennusten julkisivut joutuvat koville eri sääolosuhteiden ja muiden ulkoisten tekijöiden myötä. Seiniin saattaa kerääntyä sammalta, jäkälää, levää tai hometta, tai muuten vain esimerkiksi katu- ja siitepölystä aiheutuvaa likaa ja pinttymää. Tällöin on hyvä miettiä julkisivupesun tarvetta, joka myös auttaa palauttamaan kirkkaamman sekä siistimmän yleisilmeen. Monesti ensimmäinen ajatus saattaa olla talon uudelleen maalaaminen, mutta jo pelkästään julkisivupesu voi tehdä huomattavan muutoksen, ja tällöin ehkäpä maalausurakaltakin vältytään. Tervetuloa lukemaan kirjoitustani julkisivupesusta. Ehkäpä opit tästä jotain uutta, tai tiedät jonkun joka on myös aiheesta kiinnostunut, jolloin voit jakaa artikkelin. 

Julkisivupesu riippuu talon materiaalista 

Oli talo sitten rakennettu puusta tai esimerkiksi tiilestä, on hyvä kiinnittää huomiota siihen kuinka pesu tehdään. Kaikki materiaalit eivät kestä samanlaisia ainesosia, ja esimerkiksi puutalojen suhteen tulee olla puhdistuksessa varovaisempi kuin tiilitaloon verrattuna. Kun puhdistus tehdään asianmukaisilla aineilla, ei se rasita ulkopintaa sen enempää kuin vaativammat sääolosuhteetkaan. Mitä nopeampaa julkisivu puhdistetaan, sen helpompi liasta on päästä eroon, ei siis kannata antaa lian kertyä pintoihin. Puutaloja pestessä ei tule käyttää painepesuria, jotta vesi ei pääse imeytymään materiaaliin. On myös hyvä muistaa, mikäli paine on liian kova, voi se rikkoa puupinnan. Myöskään liian voimakkaita aineita ei tule käyttää. Sillä taloja on monenlaisia, myös niiden pesutavat vaihtelevat. Liiallinen vedenkäyttö voi olla haitallista myös tiilitalojen suhteen. Tiilitalojen pesussa voidaan käyttää matalapainepesuria sekä laimennettuja aineita, ja esimerkiksi sammalen ja jäkälän poisto onnistuu kätevästi mekaanisesti harjaamalla. Oikean pesutavan saavuttamiseksi lisätietoa tarjoaa moni alan ammattilainen.

Julkisivupesu on kustannustehokas tapa nostaa talon arvoa

Julkisivuremontit eivät aina ole tarpeen. Ammattilaisten hoitama pesu sekä heidän käyttämät suojausaineet tuovat rakennukselle pidemmän käyttöiän samalla nostattaen sen arvoa. Jos julkisivusta ei pidä huolta, ja esimerkiksi punajäkälää on sattunut kertymään, voi se ajan saatossa imeä itseensä nestettä joka tällöin rappeuttaa betonia nopeammin. Tästä syystä on kuntoa hyvä pitää silmällä, jotta vältytään kalliimmilta remonteilta. Jos pesu on ajankohtainen, on hyvä ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen, sillä puhdistusaineet väärin käytettynä voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. He myös osaavat tehdä itse pesuprosessin turvallisesti niin, että vesi ei pääse rakenteisiin eri huokosista ja raoista.  Saat siis parhaan lopputuloksen luotamalla ammattilaiseen, kysy hintatarjousta ja lisätietoja Suomen Julkisivupalvelut Oy.

jaa