Toimistosiivous auttaa ylläpitämään puhdasta ja turvallista työympäristöä

Julkaistu: 22 February 2021

Tervetuloa tämän kertaisen blogini pariin! Blogissani kirjoitan tänään toimistojen ja muiden liiketilojen viihtyisyydestä ja siitä, miten siihen voi eri tavoin vaikuttaa. Muun muassa siisteys ja käytännönläheisyys ovat tekijöitä tilan mukavuudessa. Näihin voi vaikuttaa esimerkiksi suunnittelemalla tilan huolellisesti ja tilaamalla luotettavalta yritykseltä säännöllisen toimistosiivouksen.

Suunnittele tila viihtyisäksi ja käytännölliseksi

Toimitilojen ja liiketilojen suunnitteleminen käytännönläheisiksi, mutta kuitenkin viihtyisiksi ja silmää miellyttäviksi voi olla vaikeampi tehtävä kuin miltä se kuulostaa. Tilat ovat usein melko karuja valkoisine seinineen, putkilamppuineen ja sälekaihtimineen. Toimitilat ovat usein myös huomattavasti suurempia kuin kotitaloudessa olevat tilat, joten niiden täyttämiseksi tarvitaan erilaisia keinoja.

Asiantunteva sisustussuunnittelija osaa suunnitella tilan viihtyisäksi ja toimivaksi sen ominaisuuksien ja asiakkaan toiveiden puitteissa. Kauniisti sisustettu tila antaa hyvän kuvan yrityksestä ja lisää niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin viihtyvyyttä. Toimivuus taas on tärkeää työn tehokkuuden ja ergonomian näkökulmasta. Toimistoihin ja muihin suurempiin tiloihin erikoistunut ammattilainen osaa ottaa tilan mittasuhteet huomioon sisustusta suunnitelleessaan.

Puhtaus on suuri osa työhyvinvointia

Jokaisella pitäisi olla oikeus työskennellä puhtaassa ja turvallisessa ympäristössä. Vietämme työpaikoillamme niin paljon aikaa, etteivät niiden olosuhteet ole aivan yhdentekevä asia. Vaikka trendikäs ja viihtyisä sisustus on mukava lisä, on työympäristön siisteys vieläkin tärkeämpää.

Puhdas ympäristö ei aiheuta työntekijälle tai asiakkaalle terveysriskejä. Sen sijaan likaisessa tilassa pölyn, bakteerien, virusten ja ehkä jopa homeen keskellä sairastuu jokainen ennen pitkään. Siisteydestä on erittäin helppo pitää huolta. Vaivattomin tapa on tilata toimistosiivous alan ammattilaiselta, joka osaa tehdä sen tehokkaasti ja jolta löytyy hommaan tarvittavat välineet ja aineet. Säännöllinen siivous ei ole luksusta, vaan sen pitäisi olla yksi jokaisen työpaikan peruselementeistä. Totta kai siivota voi myös itse, mutta oma ja työntekijöiden aika kannattaa kohdistaa sinne missä siitä on eniten hyötyä. Jos et saa siivouksesta lisää myyntejä tai muuta palkkiota, kannattaa keskittyä niihin asioihin, joissa olet itse elementissäsi ja jättää siivoaminen sen alan ammattilaisille.

Toimiston viihtyvyyteen voi siis vaikuttaa monella tavalla. Sitä ei tulisi aliarvioida tai pitää ylimääräisenä, kivana lisänä. Viihtyisyys ja puhtaus vaikuttavat suoraan työntekijöiden motivaatioon ja terveyteen, joilla taas on suora yhteys yrityksen tulokseen.

Mikäli etsit toimistosiivousta Helsingin tai Uudemaan seudulla, voit kääntyä esimerkiksi MTB-Siivouspalvelu Oy puoleen.

jaa